Till innehåll på sidan

Konst i VR? Modda Sörmland på Folk och Kultur

Den 10 februari deltog Modda Sörmland på evenemanget Folk och Kultur i Eskilstuna. Vår monter erbjöd en resa in i den digitala världen med spännande VR-upplevelser, 360-bilder från Nyköpings stadsbibliotek och möjligheten att måla i MR (mixed reality) med hjälp av HoloLens.

En inspelningsstudio för Folk och Kultur

För vissa var det här deras första möte med VR-teknologi, men även de med tidigare erfarenhet blev positivt överraskade av realismen och interaktiviteten som teknologin erbjöd. Många tog chansen att gå på en berättad upplevelsetur uppe i Norrlands skogar och dolda bergrum medan andra fick chansen att besöka en konstutställning på ett sätt de aldrig tidigare upplevt. En del kastade sig in i den spännande världen av mixed reality och skapade egna konstverk som verkade sväva i luften framför dem.

”Att kunna dela med oss av dessa innovativa teknologier och se glädjen och fascinationen hos dem som testade upplevelserna var otroligt givande. Vi kände verkligen att vi bidrog till att berika besökarnas kulturella upplevelse genom att introducera dem för nya sätt att utforska och interagera med konst, litteratur och teknik,” säger Petter Danielsson, utbildningsansvarig på Modda Sörmland.

Efter den framgångsrika dagen på Folk och Kultur-evenemanget känner vi oss inspirerade att fortsätta sprida kunskapen om VR, 360-fotografi och mixed reality. Vi hoppas kunna delta i fler evenemang framöver och fortsätta att ge människor möjligheten att upptäcka och uppskatta den spännande världen av digital kultur på ett helt nytt sätt.

Modda Sörmland är ett digifysiskt science center som förvaltas av Region Sörmland. Det är en plats där barn och unga får lära i en stimulerande, lustfylld och utforskande miljö med hjälp av extended reality (XR). Modda Sörmland verkar för att inspirera och stimulera barn och ungas intresse inom teknik, naturvetenskap och matematik.