Till innehåll på sidan

Studiebesök på Pantamera-fabriken

Gör ett studiebesök hos Pantamera och lär dig hur burkarna vi återvinner hanteras innan de används för att göra något annat.

Pantamera logotypen

Tema: Arbetsmarknad

Detta är en 360 upplevelse
Gå till upplevelsen

I denna upplevelse får du besöka Pantameras fabrik och se hur processen ser ut från att burkarna kommer till fabriken tills de skickas iväg för att användas till något annat. Du får lära dig processen genom att läsa olika texter och kolla på korta filmer utöver själva besöket.

Till det virtuella besöket finns även en lärarhandledning som kan användas för att implementera upplevelsen i klassrummet.

Årskurs
Årskurs 4-6
Ämne
Kemi,Teknik
Tidsåtgång
15+ min
Deltagare
Individuell
Typ
360-video
Upphovsmakare
Pantamera
Originaltitel
Pantamera studiebesök
Koppling till läroplan LGR 22

Centralt innehåll i Kemi och Teknik för årskurs 4-6

Kemi

Kemin i naturen, i samhället och i människokroppen

  • Råvarors förädling till produkter, till exempel metaller, papper och plast. Hur produkterna kan återanvändas eller återvinnas.

Teknik

Teknik, människa, samhälle och miljö

  • Några tekniska system och hur de påverkar människa och miljö, till exempel vatten- och avloppssystem och system för återvinning. Hur systemen har förändrats över tid och några orsaker till detta.
  • Konsekvenser av teknikval: olika tekniska lösningars för- och nackdelar för människa och miljö.
Fungerar inte upplevelsen?

Tema: Arbetsmarknad

Har du funderat på hur det är att jobba som plåtslagare eller hur det är att jobba i skogen? Tema arbetsmarknad samlar olika simuleringar och 360-upplevelser som är tänkta att inspirera och informera om framtida karriärmöjligheter. Här finns också ett verktyg där du kan matcha dina drivkrafter mot innehållet i över 400 yrken.