Till innehåll på sidan

För lärare

Mentala gränser flyttas när extended reality (XR) kombineras med utforskande miljöer. Det är tanken med Modda Sörmland, ett unikt science center som kombinerar fysisk- och digital verksamhet under ett gemensamt paraply. Teknik, naturvetenskap och matematik ska bli oemotståndligt för barn och unga och det gör vi med framtidens pedagogik.

Är du en pedagog, studie-och yrkesvägledare, rektor eller IT personal inom grundskolan i Södermanland? Då är alla Moddas utbildningar kostnadsfria. Modda har specialiserat sig inom upplevelsebaserat lärande som grundar sig i forskning som vi själva utfört, befintlig forskning och användartester på tusentals barn och unga.

Jobbar du i grundskolan men utanför Södermanland? Då erbjuds våra utbildningar mot en kostnad. Utrustning och material står vi för och utbildningen kan ske hos din verksamhet beroende på antalet deltagare eller här i Södermanland i en av våra lokaler. Kontakta oss för bokning.

Läs mer om all forskning i flik "Publikationer".

Kommande händelser

 • Händelsen äger rum den

  Pedagogutbildning - Dedikerad för pedagoger Strängnäs

  Arrangör: Modda Sörmland

  Utbildningen avser implementering av upplevelsebaserat lärande med XR (VR, AR, MR och AI), för att höja kompetensen i grundskola.

 • Händelsen äger rum den

  EDTECH Flen firar 1 år - XR och AI i undervisningen från grundskola till vuxenutbildning

  Arrangör: EDTECH Flen

  Välkomna att ta del av 1-årsfirandet för EDTECH Flen - ett digitalt lärcenter i Flen som syftar till att öka det upplevelsebaserade lärandet.

Vad säger andra?

Henrik Ljungqvist
Ett samarbete med Modda Sörmland skapar möjligheter för våra skolor att möta elever på ett helt nytt sätt, att tillgängliggöra lärande och kunskaper genom upplevelser kopplade till läroplanerna.
Henrik Ljungqvist, Skolchef Flen Kommun
Lena Högfeldt
Att få möjlighet att vara med och väcka nyfikenhet hos barn och unga kring digitalisering, matematik, teknik och naturvetenskap känns både roligt och viktigt.
Lena Högfeldt, Civilingenjör och VD på Länsförsäkringar Södermanland