Till innehåll på sidan
En kvinna som använder VR headset

Biblioteket Navet i Vagnhärad

Möt framtiden, stig in i virtual reality på biblioteket Navet.

Har du någonsin undrat hur det känns att stå öga mot öga med en livs levande dinosaurie? Eller vill du hellre testa att sväva tyngdlös i rymden? Ta då chansen att prova på den senaste VR-tekniken på biblioteket Navet i Vagnhärad!

Biblioteket Navet är en av totalt 21 fysiska noder i Sörmland där besökare kan ta del av Sveriges första digifysiska science center, Modda Sörmland. Med hjälp av sitt lånekort kommer man som besökare kostnadsfritt boka in sig på prova-på-pass på Navet där man får en kortare introduktion till tekniken och hur urvalet av appar och upplevelser ser ut. Bokningen gäller en timme till ett sällskap av max två personer.

Hur går det till?

Vad: 5st Oculus Quest 2 (VR-headset)

Privatpersoner: 1 timme, måndagar mellan kl. 15.30 – 18.30 på biblioteket Navet . Förbokning krävs. Från 10 år. Barn under 18 år ser vi helst kommer i sällskap med en vuxen. Ett sällskap på max 2 personer per pass. Gratis.

Skolverksamhet: ni får möjlighet att låna VR-headseten i upp till fyra dagar, tidigast från tisdagar kl. 10.00 till fredagar kl. 16.00. Gratis.

Bokning: boka via mail till alexander.holmstromlundqvist@trosa.se

Laddar karta
Biblioteket Navet i Vagnhärad

Vagnhäradstorg 1 D

619 73 Vagnhärad