Till innehåll på sidan
Ett barn sitter och tittar på film i en laptop

KomTek Katrineholm

En kommunal teknikskola.

På KomTek Katrineholm får barn och unga gå på fritidsverksamhet, likt den kommunala kulturskolan, fast med teknik. KomTek tar emot skolklasser och åker ut till skolorna under skoltid.

Komtek är plantskolan för blivande tekniker, naturvetare, innovatörer och entreprenörer. Komtek, den kommunala teknik- och entreprenörsskolan, är ingen egentlig skola utan en kommunal verksamhet med inriktning på skolor och fritidskurser.

Vad erbjuder vi och för vem?

  • Fritidskurser för dig som gillar eller är nyfiken på teknik, elektronik och programmering.
  • Besök från förskole- och skolklasser. Det finns olika teman som skolorna kan välja mellan. Innehållet är anpassat efter barnens ålder och utgår från läroplanen och kursplanen i teknik.
  • Lovaktiviteter under skolloven.
  • Erbjuder flera olika typer av fortbildningar för lärare.
Laddar karta
KomTek Katrineholm

Kungsgatan 2B

641 30 Katrineholm

Aktuellt hos noden

Denna nod erbjuder aktiviteter som du kan uppleva fysiskt eller digitalt. Nedan listas dessa aktiviteter och hur du gör för att ta del av upplevelsen.

MakerSpace

MakerSpace för familjer

MakerSpace tar sommarledigt och startar upp igen vecka 35. Mer information om dag och tider kompletteras inom kort.

Förskole- och skolbesök

För förskolan och förskoleklasser erbjuder vi både besök ute på er avdelning eller att ni kommer in till våra lokaler. Dessa besök är främst på tisdagar och bokas via att kontakta Lotta på lotta.holgersson@katrineholm.se. Märk mailet med "Förskolebesök HT/VTXX", tex Förskolebesök HT22"

Årskurs 1-6

Vi erbjuder årskurs 1-6 en riktad lektion inom bland annat teknik, se nedan vad ni kan välja mellan. Dessa besök sker förmiddagar måndag till torsdag. Boka besök genom att mejla komtek@katrineholm.se. Märk mejlet med "Skolbesök HT/VTXX", exempelvis "Skolbesök HT20". Ange vad för besök ni önskar, skola, klass, antal elever samt om ni har någon önskad tid.

Årskurs 7-9

Vi har även skolbesök för högstadiet med tydlig koppling till LGR22 för mer info om dessa besök KomTek (google.com).Länk till annan webbplats. Kontakta Sebastian på sebastian.agelin@katrineholm.se för mer information.

Lärarfortbildning

KomTek erbjuder flera olika typer av fortbildningar för lärare.

- DIGI18

En utbildning på 3 timmar där vi går igenom de verktyg vi rekommenderar för att jobba med programmering i skolan. Efter genomgången utbildning kan man även boka DIGI18 lådor för att jobba med materialet ute i sin klass.

- Snilleblixtarna

Snilleblixtarna delar med sig av ett koncept som i första hand vänder sig till lärare eller blivande lärare med barn i årskurserna F-6 men passar lika bra i samarbete med fritids och särskola.

Snilleblixtarna syftar till att uppmuntra barns intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap.

Mer information finns på hemsidan.

Barnkalas

Vi vill öka allas intresse för teknik och vad är inte bättre än att komma till Komtek för att fira sitt kalas genom att bygga Lego, programmera robotar, spela Minecraft och upptäcka en värld av under.

Våra olika kalasteman

  • 3D-skrivare - lär er hur man designar och skriver ut saker i 3D-skrivare. Alla får ta med varsin utskrift hem.
  • Greenscreen - Kliv in filmens värld och skapa coola effekter tillsammans i filmteam.
  • LegoRobot - bygg en robot efter instruktioner och lär dig programmera den.
  • Minecraft - spela Minecraft med alla dina vänner, ni väljer om det ska vara i kreativ- eller survival-mode.

Mer information finns på hemsidan.

NTA

Vad är NTA? NTA är ett skolutvecklingsprogram inom naturvetenskap, teknik och matematik.

I praktiken innebär detta att du som pedagog kan gå en utbildning inom ett tema till exempel Banbrytande teknik, sedan får du låna ut en låda med material under en termin och kan jobba med din klass med detta.

KomTek är samordnare för NTA i kommunen.

Mer information finns på hemsidan.