Till innehåll på sidan
Barn som arbetar framför en laptop

KomTek Vingåker

En kommunal teknik- och entreprenörsskola.

Komtek är plantskolan för blivande tekniker, naturvetare, innovatörer och entreprenörer! Komtek, den kommunala teknik- och entreprenörsskolan, är ingen egentlig skola utan en kommunal verksamhet med inriktning på fritidskurser och stöd för skolan.

KomTek arbetar mot skolor och fritids, där man kan boka in KomTek att komma till skolan, eller att klassen kommer till våra lokaler på Säfstaholms slott, våning 3.

Laddar karta
KomTek Vingåker

Säfstaholms slott

643 30 Vingåker

Aktuellt hos noden

Denna nod erbjuder aktiviteter som du kan uppleva fysiskt eller digitalt. Nedan listas dessa aktiviteter och hur du gör för att ta del av upplevelsen.

Maker space

Under 2022 började vi hålla ett antal MakerSpace och vi kommer fortsätta med det under 2023.

Maker space är ett öppet hus, där du som barn eller ungdom får ta del av flera olika aktiviteter, till exempel 3D-skrivare, Minecraft, bygga saker i verkstaden, pyssla, prova VR glasögon, retrospel med mera.

Tider släpps inom kort.

Fritidskurser

KomTeks fritidskurser är för dig som gillar eller är nyfiken på teknik, elektronik och programmering.

Vecka 35-40

  • Minecraft Education: För dig som är nyfiken på Minecraft eller vill lära dig mer. Vi kommer att utforska bland annat Artemis rymduppdrag, programmering och mer. För dig som är 7-10 år.

  • Lego Spike Prime: En kurs där vi bygger i Lego med motorer och sensorer, som vi sedan programmerar. För dig som är 10-16 år.

Mer information finns på hemsidan