Till innehåll på sidan
Bild på ett barns händer som arbetar på datorn

KomTek Flen

En kommunal teknik- och entreprenörsskola.

Komtek är plantskolan för blivande tekniker, naturvetare, innovatörer och entreprenörer! Komtek, den kommunala teknik- och entreprenörsskolan, är ingen egentlig skola utan en kommunal verksamhet med inriktning på fritidskurser och stöd för skolan.

Vi arbetar mot skolor och fritids, där man kan boka in KomTek att komma till skolan, eller att klassen kommer till våra lokaler på Prins Wilhelmgymnasiet.

Laddar karta
Prins Wilhelmgymnasiet

Violentorget 5

642 37 Flen

Aktuellt hos noden

Denna nod erbjuder aktiviteter som du kan uppleva fysiskt eller digitalt. Nedan listas dessa aktiviteter och hur du gör för att ta del av upplevelsen.

Fritidskurser

KomTeks fritidskurser är för dig som gillar eller är nyfiken på teknik, elektronik och programmering.

Va 40-46

  • Minecraft Education: För dig som är nyfiken på Minecraft eller vill lära dig mer. Vi kommer att utforska bland annat Artemis rymduppdrag, programmering och mer. För dig som är 7-10 år.

  • Lego Spike Prime: En kurs där vi bygger i Lego med motorer och sensorer, som vi sedan programmerar. För dig som är 10-16 år.

Förskole- och skolbesök

KomTek tar emot förskole- och skolklasser. Det finns olika teman som skolorna kan välja mellan. Innehållet är anpassat efter barnens ålder och utgår från läroplanen och kursplanen i teknik.

KomTek erbjuder skolbesök inom följande områden:

  • programmering
  • byggnadskonstruktioner
  • olika mekaniska moment
  • lödning
  • teknik och berättande
  • spelskapande

Mer information finns på hemsidan De olika skolbesöken kan anpassas utifrån målgrupp och tidsåtgång. Har klassen svårt att ta sig in till KomTek på grund av exempelvis långt avstånd, så gör vi även skolbesök ute på plats. Skolbesöken för låg- och mellanstadiet är som regel 2 timmar.

Lärarfortbildning

KomTek erbjuder flera olika typer av fortbildningar för lärare.

DIGI18

En utbildning på 3 timmar där vi går igenom de verktyg vi rekommenderar för att jobba med programmering i skolan. Efter genomgången utbildning kan man även boka DIGI18 lådor för att jobba med materialet ute i sin klass.

Snilleblixtarna

Snilleblixtarna delar med sig av ett koncept som i första hand vänder sig till lärare eller blivande lärare med barn i årskurserna F-6 men passar lika bra i samarbete med fritids och särskola.

Snilleblixtarna syftar till att uppmuntra barns intresse för teknik, naturvetenskap, uppfinningar och entreprenörskap.

Mer information på hemsidan