Till innehåll på sidan
komtek eskil.jpg

KomTek Eskilstuna

En kommunal teknik- och entreprenörsskola.

KomTek är en teknik och entreprenörsskola som hör till Eskilstuna kommun. Vi bedriver skolutvecklingsverksamhet för elever och pedagoger i grundskolan och fritidshem. Vi erbjuder också lovaktiviteter för barn och unga inom teknik, programmering, design och entreprenörskap.

Vad erbjuder vi?

  • Boka ett skolprogram om du vill arbeta med kreativ teknik tillsammans med oss och din klass. Vi vill utmana, inspirera och ge eleverna möjlighet att arbeta praktiskt med tekniska lösningar.
  • Fortbildning för pedagoger inom programmering
  • Utlåning av material och utrustning som Micro:bit, Legolådor, Bluebots, Docs, Sphero och mycket mer.

Vi tar även emot klasser, då läraren tillsammans med sin klass besöker oss för att testa olika skolprogram på ett roligt och lärorikt sätt. Vi har även lovaktiviteter (ofta med samarbetspartners) för alla barn i åldrarna 7-16 år.

För program, information eller bokning besök vår hemsida. Alla bokningar sker via mail komtek@eskilstuna.se

Laddar karta
KomTek Eskilstuna

Careliigatan 11

632 20 Eskilstuna

Aktuellt hos noden

Denna nod erbjuder aktiviteter som du kan uppleva fysiskt eller digitalt. Nedan listas dessa aktiviteter och hur du gör för att ta del av upplevelsen.

Byggkollo - för dig som tycker om att bygga och skapa saker

Ansökan till sommarens byggkollo 2023 är öppen. Sista ansökningsdag är den 11 mars.

På Byggkollo får du lära dig mäta, såga, spika, skruva och måla tillsammans med oss. Du får jobba tillsammans med elever och personal från Bygg- och anläggningsprogrammet på Rekarnegymnasiet och med byggarbetare från branschen.

Under veckan får du även möjlighet att jobba tillsammans med Komtek i olika rörelse- och teknikprojekt. Vecka avslutas med ett lådbilsrace.

När: Vecka 24 (12-16 juni) och vecka 25 (19-22 juni) Tid: Klockan 10.00- 15.00 vardagar Måltider: Lunch och mellis serveras Ålder: 8–10 år Plats: Rekarnegymnasiet, Eskilstuna Ansökningstid: Sista ansökningsdagen är 11 mars 2023 Kontakt: byggkollo@eskilstuna.se