Till innehåll på sidan

Unga tävlade som takläggare i VR på UF-mässan

Besökarna på UF-mässan på Volvo CE Arena i Eskilstuna testade på sina färdigheter som takläggare i VR under torsdagen den 14 mars. Modda Sörmland fanns på plats tillsammans med Volvo CE och Ung Företagsamhet Södermanland för att ge unga möjlighet att testa på VR och samtidigt tävla mot varandra i en virtuell värld som takläggare.

Petter Danielsson hjälper ett barn med VR headset

Med hjälp av VR-teknologi går det att testa på yrken och upplevelser som annars är svårtillgängliga för allmänheten. I montern på plats på UF-mässan valde därför Modda Sörmland att visa på möjligheterna med immersiva, digitala upplevelser genom att arrangera en VR-tävling där deltagare utmanades i att vara den snabbaste takläggaren.

Deltagarnas framsteg inne i VR-upplevelsen kunde följas live via en stor TV-skärm i montern, vilket lockade många modiga unga som ville tävla om de första tre platserna. Med bästa tiden för dagen på imponerande två minuter och 17 sekunder visade tävlingsdeltagarna upp både skicklighet och snabbhet trots att det för många var första gången de satte på sig ett VR-headset.

Petter Danielsson från Modda Sörmland uttryckte sin glädje över den stora variationen i hur tävlande närmade sig utmaningen:

”Det är riktigt kul att se de olika sätt tävlingsdeltagarna närmar sig utmaningen och att det faktiskt finns flera sätt hur man kan lösa uppgiften. Jag tror att många också fick upp ögonen för vilka möjligheter som finns kopplat till att testa på olika yrken och upplevelser med hjälp av VR-teknologi.”

För de som missade chansen att delta på UF-mässan men fortfarande är nyfikna på att testa takläggning i VR finns upplevelsen Plåtslagare VR att hitta i vårt online-labb. Upplevelsen, som för närvarande rankas bland Moddas topp tio upplevelser, är tillgänglig för alla som vill utforska och lära sig mer om hur det kan vara att jobba med takläggning och plåtarbete i Virtual Reality. Upplevelsen är framtagen av det svenska bolaget IVAR Studios för Plåt&Vent Byrån, och öppen för alla att testa.

Modda Sörmlands arrangemang på UF-mässan visar på den spännande potentialen som VR-teknologi kan erbjuda inom olika områden, inklusive utbildning, yrkesval och underhållning. Genom att inspirera kring innovativa och engagerande digitala upplevelser vill Modda Sörmland inspirera och locka människor att möta och utforska den virtuella världen.

Upplev en virtuell verklighet i Labbet

I Labbet listas digitala upplevelser som kan stimulera ett lärande inom teknik, matematik och naturvetenskap och som kvalitetssäkrat av oss på Modda Sörmland. Vi tipsar om öppna, licensfria upplevelser som vem som helst kan ta del av. Möjlighet finns att filtrera på bl.a. årskurs, ämne och tillgänglig utrustning. Upphovsmakare listas alltid. Besök Labbet: Labbet