Till innehåll på sidan

Vinnarna av Teknikutmaningen 2022

En länstävling inom industriell teknik för årskurs sex och sker varje år under höstterminen mellan 2022-2025 inom Södermanland.

Bild på en skolklass som vunnit en tävling

Lös ett problem, bygg en prototyp och ta chansen att vinna en klassresa till Tekniska muséet i Stockholm. Här ges samtliga elever i årskurs 6 i Södermanland möjligheten att vässa sina kunskaper inom teknik och entreprenörskap och samtidigt få en inblick i hur arbetet ser ut på en riktig industri.

Teknikutmaningen är ett projekt i samverkan med Volvo CE, Ung Företagsamhet i Södermanland och Region Sörmland som en del inom Modda Sörmland.

Glöm inte att anmäla din Åk 6 till årets upplaga 2023! Gå in i noden Teknikutmaningen för att anmäla dig.

Årets vinnare 2022

Bästa slogan:

DON´T WASTE MONEY, JUST REVERSE IT

RC (Reverse Charging) - Skogstropsskolan F-9 Juryns motivering: Denna slogan väcker nyfikenhet samtidigt som den beskriver på ett tydligt sätt vad idén går ut på.

Bästa logotyp:

Solbatteri

Stiftelsen Dunkers förskola och skola Juryns motivering: Solen och blixten i kombination skapar en oväntad men lyckad logotyp som symboliserar naturens krafter.

Bästa logotyp:

Powercell

Lundbyskolan F-6 Juryns motivering: Snygg och stilren logotyp som attraherar ögat.

Bästa presentation:

Vattenbatteriet

British Junior Primary, Eskilstuna Juryns motivering: Detta bidrag har allt! En påläst och insatt grupp har lyckats med konststycket att leverera inom alla kategorier.

Bästa kreativa idé:

Turtle

6b - British Junior Primary, Eskilstuna Juryns motivering: En helt oemotståndlig teknisk lösning! Barnen har lyckats utveckla en prototyp som är tekniskt väl genomtänkt, en fröjd för ögat och som smälter in i naturen.