Till innehåll på sidan

Modda Sörmland firar 1 år den 14 november - digital sändning

Var med och fira när Modda Sörmland firar 1 år den 14 november! Under en timmes livesändning kommer vi att utforska framtidens pedagogik och upplevelsebaserat lärande i XR (Extended reality) tillsammans med pedagoger, noder och experter.

Flicka i Rymden

Programmet sänds digitalt från studio och pågår mellan kl 09:00 - 10:00 den 14 november. Sändningen bjuder på inspiration om framtidens pedagogik värvat med resultat och lärdomar från första året med Modda Sörmland.

Agenda

  • En introduktion till Modda Sörmland
  • Årets som gått - lärdomar och reflektioner
  • Omvärldsbevakning: behovet av mer STEM-kompetens i samhället
  • Modda Kompetens - Svenska ESF-rådet berättar om det beviljade stödet för Modda Sörmland
  • Pedagoger och noder berättar om första året med Modda
  • Nästa steg - vi blickar framåt

Modda Sörmland är ett digifysiskt science center som utvecklas och förvaltas av Region Sörmland. Det är en plats där barn och unga får lära i en stimulerande, lustfylld och utforskande miljö med hjälp av extended reality (XR).

Ta del av sändningen här på moddasormland.se eller på utvecklasormland.se/siv

Det anordnas parallellt en fysisk inspirationsträff för Modda Sörmland på plats i Eskilstuna. Begränsat antal platser, anmäl dig senast den 3 november: Modda firar 1 år - Inspirationsnätverk

Vad är XR?

Extended Reality (XR) är ett samlingsbegrepp som omfattar olika former av digitala och immersiva upplevelser. XR inkluderar Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och Mixed Reality (MR). VR låter användare dyka in i helt digitala världar, medan AR lägger till digitala element i den verkliga världen med hjälp av exempelvis smartphonekameror. MR kombinerar bägge genom att skapa interaktion mellan den digitala och den verkliga miljön. XR-teknologier används i spel, utbildning, medicin, arkitektur och många andra områden för att skapa nyskapande och immersiva upplevelser.

Sörmlands Innovationsvecka

Modda Sörmlands 1 årsdag firas i samband med Sörmlands Innovationsvecka. Läs mer om digitala och fysiska aktiviteter som pågår under veckan för att stötta innovation och entreprenörskap i länet: utvecklasormland.se/siv