Till innehåll på sidan

Hitta digitala upplevelser på olika teman i labbet

Nu lanserar vi möjligheten att filtrera på olika teman när du söker efter digitala upplevelser inne i Labbet på Modda Sörmland. Detta för att göra det enklare för den som vill hitta upplevelser som passar in i särskilda temaperioder i skolan, eller för den som är särskilt intresserad av att utforska ett specifikt område. Våra första teman är arbetsmarknad och rymden.

Skärmbild från Moddas Labb filtrerat på Tema

Testa på att jobba som plåtslagare, upplev hur skogsbruk går till eller gör ett arbetsplatsbesök hos en industrielektriker. Det är några av de upplevelser du nu enkelt kan filtrera fram genom att välja tema arbetsmarknad i Labbet.

Är du kanske mer intresserad av att göra en djupdykning i rymden? I sådana fall bjuder vi med dig att besöka internationella rymdstationen, utforska vårt solsystem och experimentera med gravitation under tema rymden.

Modda Sörmland verkar för att tillgängliggöra och kvalitetssäkra digitala upplevelser som kan användas inom främst grundskolan för att stimulera ett lärande inom teknik, matematik och naturvetenskap. I Labbet listas både VR-upplevelser så väl som digitala och fysiska upplevelser, för att göra lärande tillgängligt för alla oavsett tillgång till utrustning.

Har du förslag på andra teman eller upplevelser vi borde titta på inom Modda Sörmland? Varmt välkommen att kontakta oss på modda@regionsormland.se.

Upplev en virtuell verklighet i Labbet

I Labbet listas digitala upplevelser som kan stimulera ett lärande inom teknik, matematik och naturvetenskap och som kvalitetssäkrat av oss på Modda Sörmland. Vi tipsar om öppna, licensfria upplevelser som vem som helst kan ta del av. Möjlighet finns att filtrera på bl.a. årskurs, ämne, tema och tillgänglig utrustning. Upphovsmakare listas alltid. Besök Labbet: Labbet